Termékek Menü

Egészség támogató termések? - melyek ezek és hogy lesz ebből lekvár?

Egészség támogató termések? - melyek ezek és hogy lesz ebből lekvár?

Itt az ősz és ilyenkor egyre gyakoribb a meghűlés, nátha köszönhetően a csalóka időjárásnak. Érdemes ilyenkor az étrendünket kicsit immunrendszer támogatóvá alakítani, hogy minél ellenállóbbak lehessünk. Ehhez a természet patikájában jó pár hasznos és egészséges termést találhatsz Te is.

Októberi akciós ajánlatunkban ezért olyan lekvárokat kínálunk, amelyek ilyen hasznos termésekből készültek kíméletes eljárással.

De mit lehet tudni ezekről a termésekről és az eljárásról?

Olvass tovább és elmesélem...

 

 

A lekvárok készítésénél különös figyelmet fordítunk az olyan termésekre, amelyek kimagasló jótékony hatással rendelkeznek. Ha óvatosan bánunk velük, benne marad a termésben a rengeteg vitamin és energizáló hatóanyag. Itt van mindjárt az egyik nagy kedvenc például:

Som Lekvár

Som lekvárA Somlekvár Hungarikum, de érdemes még megtudni róla pár dolgot ezen kívül:

Állítólag a népi gyógyászat gyomorrontás ellenszereként ajánlja. Tudtad, hogy a som C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak?  És azt, hogy természetes lázcsillapító is? Sőt, képzeld, a leukémia elleni kezeléseknél is alkalmazzák a gyümölcsöt egyesek. Persze azért nem pótolja az orvosi kezeléseket, de mindenképpen figyelemreméltó a som körüli pozitív tapasztalatok áradata.

Mi a lekvárt hideg eljárással készítjük, így ügyelve arra, hogy ne főzzük ki a somból a rendkívül értékes vitaminokat és ásványi anyagokat!

Remek választás vadhúshoz, vadashoz zsemlegombóccal, vagy egy ínyenc pörkölthöz. Bevallom, én gyakran választom akár egy rántott gombafejhez is, mert egyből sokkal különlegesebb tőle egy egyszerűen elkészíthető étel is.

A Som lekvárt Október 1-től 10-ig - 10 éves születésnapunk alkalmából - most immunerősítő kedvezménnyel vásárolhatod meg :)

 

De van ám nekünk még egy őszre ajánlott kedvecünk:

Kökény lekvár

Kökény lekvár tele vitaminnalA kökény - bár sokan nem tudják - gyógynövény. Vadon terem és minden része felhasználható valamire: virága, kérge, levele, gyökere... de mi most főleg a gyümölcse miatt emelnénk ki :)

A népi hagyomány erről a gyümölcsről is ódákat zeng. Mondják, hogy zsírcsökkentő hatású, így fogyókúrához is javasolt. Szívesen használják méregtelenítésre vagy adják sokszor gyermekeknek étvágygerjesztő céllal. Még állítólag hasmenés esetén is számíthatunk jótékony hatására. Természetesen magas C-vitamin tartalmú, de gazdag B1; B2 vitaminban is, továbbá vas és fehérje tartalma is említésre méltó. 

Ahogy a som esetében, itt is gondosan ügyelünk mindig, hogy ez a sok hasznos dolog megmaradjon a kökényben, ezért kíméletes eljárást alkalmazunk főzésekor. Így nem csak finom terméket adhatunk, de energizáló hatásait is kiélvezhetjük.

A Kökény lekvárt most szintén Október 1-től 10-ig - 10 éves születésnapunk alkalmából - immunerősítő kedvezménnyel vásárolhatod meg :)

Látogasd meg akciós termékeinket, ahol a megadott 10 napban kivételes áron juthatsz hozzá!

MEGNÉZEM AZ AKCIÓS TERMÉKEKET

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hírek akciók
blog comments powered by Disqus