Termékek Menü
0

Hagyományos lekvárok

Titkos receptúra alapján készült, valódi kézműves lekvár, amely a kert és az erdő ízeit, vitaminjait hordozza hamisítatlanul magában.

Rendezés:
890 Ft

Összetevők: birsalma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 80g gyümölcs felhasználásával készül

Összes cukortartalom: 30g/100 g

Napfénytől védve tárolandó!

890 Ft

Összetevők:  fekete bodza velő (bodza bogyó velőzve)

reszelt alma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült

(60 g bodza, 25 g alma)

összes cukortartalom: 30g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

 

A bodzalekvárt kíméletes eljárással főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok, ásványi anyagok (pl. B1-, B6-, B12-, C-vitamin, vas) benne maradjanak. Kiváló alapanyag palacsintához, piskótákhoz, de remek kiegészítője lehet egy finom házi Puncstorta receptnek is.  Tudtad, hogy a népi hagyomány szerint mi mindenre gyógyír a bodza?

890 Ft

Összetevők:  csipkebogyó velő, (csipkebogyó magtalanítva, szőrtelenítve, passzírozva)

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 75 g gyümölcs (csipkebogyó velőzve) felhasználásával készült

összes cukortartalom: 25 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Kizárólag csipkebogyóból, hagyományos eljárással készült termék.

 

Rizsfelfújthoz (riskó) és húsokhoz ajánljuk. Illetve teába is kiváló szószként.

890 Ft

Összetevők:  Dió, almavelő,

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

(45 g dió, 30 g alma)

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

A dió-alma lekvár minőség megőrzési ideje rövidebb, mint más termékeké!

 

 

Diólekvárunk kiváló palacsintába, rántott Camambert-hez, gyerekeknek kiflire, zsemlére, mogyorókrém helyett. Sütésálló, így zserbóba, beiglibe, kiflibe is ajánlott. A lekvárt kíméletes eljárással főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok, ásványi anyagok (pl. A-, B1-, B6-, C-, K-vitamin, kálium,foszfor, kalcium, cink, réz, magnézium, vas) benne maradjanak.

890 Ft

Összetevők:  eper,  almavelő,

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült

(70 g fekete áfonya,  10 g  alma)

összes cukortartalom: 30g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

890 Ft

Összetevők:  alma,  cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fahéj 1 ezrelék

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

összes cukortartalom: 25 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Ajánljuk pirítóshoz, gofrihoz és palacsintához is.

Ajánljuk deszertekhez, palacsintához, buktához, fánkhoz és muffinhoz.

890 Ft

 

Összetevők:  erdei  fekete áfonya,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs  felhasználásával készült

(60 g fekete áfonya  25 g alma)

összes cukortartalom: 25 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

A fekete áfonya lekvár pikáns íze miatt kedvelt, amely mind a deszertekhez, mind pedig a húsokhoz kivételes élményt nyújt. A népi gyógyászatban temérdek jótékony hatását tartják számon, amelyről bővebben írunk is a termék alatt. A lekvárt kíméletes eljárással készítjük, ügyelve arra, hogy a sok vitaminok és ásványi anyagok (pl. A-, B1-, C-, D-vitamin, vas, magnézium, kalcium, mangán, cink, kén, foszfor) benne maradjanak.

890 Ft

Összetevők:  fekete berkenye,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fahéj, szegfűszeg

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

(60 g fekete berkenye  25 g alma)

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Többnyire pálinkát főznek belőle, de a Papp lekvár elsők között készített lekvárt a fekete berkenyéből.

890 Ft

 

 

 

Összetevők:  fekete ribizli velő,   cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát,

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készül

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Húsételekhez és sajtokhoz tudjuk ajánlani.

890 Ft

Összetevők:  füge,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, 

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

(45 g füge,  30 g alma)

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Mit szólnál egy Fügelekváros csirkemellhez baconbe tekerve. Ugye milyen ínycsiklandóan hangzik? Különleges ízvilága miatt azonban a füge remek választás lehet süteményekhez is. A lekvárt kíméletes, vitamin megőrző módszerrel főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok és ásványi anyagok (pl. A,- K,- B1- B2,- E-vitaminok, kalcium, cink, vas, jód, kálium) benne maradjanak. 

890 Ft

Összetevők:  galagonya velő,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, 

100 g termék 80 g gyümölcs  felhasználásával készült

(60 g galagonya,   20 g alma)

összes cukortartalom: 18 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Ajánljuk muffinhoz és rizsfelfújthoz.

890 Ft

összetevők: gesztenyepüré (gesztenye 71%, cukor, rum és vanília aroma) cukor, almavelő, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs ( 50 g gesztenye, 35 g alma) felhasználásával készült

összes cukortartalom 35 g/100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

890 Ft

összetevők: homoktövis velő, almavelő, cukor, sürítő anyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült (45 g homoktövis, 40 g alma)

összes cukortartalom: 20 g/ 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

890 Ft

Összetevők: kökény velőzve (magozva, átpasszírozva), cukor sűrítőanyag: pektin

tartósítószer: kálium szorbát

100g termék 75 g kökény felhasználásával készült

Összes cukortartalom: 33 g/100 g

890 Ft

Összetevők: lila hagyma, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fűszerek

100 g termék 80g zöldség/gyümölcs felhasználásával (70 g lila hagyma, 10 g alma) készült
összes cukortartalom: 23 g / 100 g

A lilahagyma világszerte népszerű zöldség. Egyszerű recepttel mennyei vacsorát készíthetünk belőle: Pirítósra kenve kiváló csemege az egész családnak, de jól kombinálható töpörtyűvel, kolbásszal vagy szalonnával. A sült húsokhoz is gyakran választott kedvenc. Tégy egy hagymáskányit a sertés flekken mellé a tányérra ;)

890 Ft
málna lekvár 
Összetevők: málnavelő, (málna kimagozva, passzírozva) cukor
Sűrítőanyag: pektin
Tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült
Összes cukortartalom: 30 g/100 g
 Felbontás után hűtve tárolandó

Kisgyermekeknek is ajánljuk, magnélküli.

890 Ft
Meggy lekvár
Összetevők: meggy, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát.
100 g termék 85 g gyümölcs  felhasználásával készült (65 g meggy, 20 g alma)
összes cukortartalom: 20 g / 100 g
felbontás után hűtve tárolandó!

Ajánljuk pirítóshoz és goffrihoz is.

890 Ft

 

Narancs gyümölcsdesszert

összetevők:  narancs, almavelő, cukor, sűrítőanyag pektin, tartósítószer kálium szorbát,  

100 gr termék    85 gr gyümölcs felhasználásával (    45  gr narancs,    40  gr alma) készült

összes cukortartalom  30   gr/100 gr

Régen azt mondták: "Kórosan soványak és szívbetegek egyenek minden nap egy narancsot." Emellett számos jótékony hatása ismert a narancsnak, de én főleg azért készítettem belőle lekvárt, mert különlegesség és nagyon nagyon finom. Kiváló fánkhoz, muffinhoz, gyümölcsrizshez vagy csokoládés  desszertek kiegészítőjeként... mutatok két receptet is, csak olvass tovább!

890 Ft

Rumos  meggy  gyümölcsdesszert

összetevők: meggy, almavelő, cukor, rum aroma ,   sűrítőanyag pektin, tartósítószer kálium szorbát

100 gr termék     gr gyümölcs (     gr meggy,    gr alma )felhasználásával készült

összes cukortartalom   gr/100 gr

890 Ft

Piskótákhoz, palacsintákhoz és egyéb házi süteményekhez remek választás, bár azt gondolom a sárgabarackot azért mindenki ismeri. Mégis kevesen tudnak mindent róla: A sárgabarack lekvárt hagyományos eljárással készítem, amelyet héjastól elfőzésnek hívnak. Értékes vitaminok és ásványi anyagok amik a sárgabarackban megtalálható: pl. magas A-, C-vitamint, hasznos niacin-, és fólsav-forrás, béta-karotin, kalcium, foszfor tartalmaz. 

1.150 Ft
Som lekvár 
 
Összetevők: som velő, cukor, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 70 g gyümölcs felhasználásával készült

Összes cukortartalom: 40 g / 100 g

Vadhúsokhoz igazán jó választás, de igen ínyenc különlegességet farag egy rántott gombából, vagy más sötét húsú sültből is. Kísérletezz vele bátran!

Tudtad, hogy a népi hagyomány szerint a som C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak? És hogy természetes lázcsillapító is? Sőt, képzeld, a leukémia elleni kezeléseknél is alkalmazzák a gyümölcsöt helyenként. Állítólag a népi gyógyászat még gyomorrontás ellenszereként is ajánlja.

890 Ft
Szeder lekvár  
Kíméletes (forralás nélküli) eljárással készített mag nélküli termék
Összetevők. Szeder velő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült.
Összes cukortartalom: 30 g / 100 g
890 Ft

 

Összetevők: vörös áfonya, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát 

100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült (60 g vörös áfonya 25 g alma)

összes cukortartalom 20g/100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

 

 

jánljuk húsokhoz és rántott sajtokhoz.