Termékek Menü
0

Kökénylekvár

Kökénylekvár Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
890 Ft (701 Ft + ÁFA)

Összetevők: kökény velőzve (magozva, átpasszírozva), cukor sűrítőanyag: pektin

tartósítószer: kálium szorbát

100g termék 75 g kökény felhasználásával készült

Összes cukortartalom: 33 g/100 g

Átlagos értékelés: Még senki sem értékelte. Ha kóstoltad, kérlek írj róla pár szót nekünk lentebb!
Név: Kiszerelés: Ár: Kosárba
Kökénylekvár
400 gr
1.530 Ft (1.205 Ft + ÁFA)
Menny.:dbKosárba
Kökénylekvár
200 gr
890 Ft (701 Ft + ÁFA)
Menny.:dbKosárba
További képek
Leírás és Paraméterek

A kökény Magyarországon is termő tövises cserje, melynek termése – bár kevesen tudják – gyógynövény.

Ajánlok egy finom desszertet, amelyet kökény lekvárral érdemes kipróbálni:

Mézes-grízes piskóta kökénylekvárral

Hozzávaló:

• A piskótatésztához:

• 6 púpozott evőkanál liszt

• 6 evőkanál cukor

• 6 tojás

• fél csomag sütőpor

• 1 csomag vaníliás cukor

• csipet só

• A krémhez:

• 7 dl tej

• 4 evőkanál búzadara

• 5 evőkanál cukor

• 2 evőkanál vaj

• 1 csomag vaníliás pudingpor

• Valamint:

• kökénylekvár

• 3 evőkanál méz

Elkészítése:

A piskótát a megszokott módon elkészítem, előmelegített sütőben megsütöm. A krémhez felteszem a tejet forrni, ha már langyosodik, kiveszek 1 decilitert, és kikeverem vele a cukros pudingport. Ha forr a tej, belekeverem a grízt, megfőzöm, majd hozzáadom a kikevert pudingot. Összesűrítem, elzárom alatta a gázt, hozzáadom a vajat, és jó alaposan eldolgozom.

A kihűlt piskótát szépen kettévágom, az alsó részét bekenem a mézzel elkevert lekvárral, majd ráhalmozom a krémet. Visszahelyezem a felső piskótalapot, porcukorral díszítem. A recept forrása: mindmegette.hu

 

 

Eljárás hidegen kikevert
Állaga zúzott
Hozzáadott cukrot 30%-ban tartalmaz
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Kóstoltad már? Írd meg Te is róla a véleményed ;)


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Átlagos Kitűnő