Termékek Menü

Kökénylekvár

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
890 Ft (701 Ft + ÁFA)

Összetevők: kökény velőzve (magozva, átpasszírozva), cukor sűrítőanyag: pektin

tartósítószer: kálium szorbát

100g termék 75 g kökény felhasználásával készült

Összes cukortartalom: 33 g/100 g

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Név: Kiszerelés: Ár: Kosárba
Kökénylekvár
800 gr
2.290 Ft (1.803 Ft + ÁFA)
Menny.:
Kökénylekvár
400 gr
1.530 Ft (1.205 Ft + ÁFA)
Menny.:dbKosárba
Kökénylekvár
200 gr
890 Ft (701 Ft + ÁFA)
Menny.:dbKosárba
További képek

Leírás és Paraméterek

A kökény Magyarországon is termő tövises cserje, melynek termése – bár kevesen tudják – gyógynövény.

Ajánlok egy finom desszertet, amelyet kökény lekvárral érdemes kipróbálni:

Mézes-grízes piskóta kökénylekvárral

Hozzávaló:

• A piskótatésztához:

• 6 púpozott evőkanál liszt

• 6 evőkanál cukor

• 6 tojás

• fél csomag sütőpor

• 1 csomag vaníliás cukor

• csipet só

• A krémhez:

• 7 dl tej

• 4 evőkanál búzadara

• 5 evőkanál cukor

• 2 evőkanál vaj

• 1 csomag vaníliás pudingpor

• Valamint:

• kökénylekvár

• 3 evőkanál méz

Elkészítése:

A piskótát a megszokott módon elkészítem, előmelegített sütőben megsütöm. A krémhez felteszem a tejet forrni, ha már langyosodik, kiveszek 1 decilitert, és kikeverem vele a cukros pudingport. Ha forr a tej, belekeverem a grízt, megfőzöm, majd hozzáadom a kikevert pudingot. Összesűrítem, elzárom alatta a gázt, hozzáadom a vajat, és jó alaposan eldolgozom.

A kihűlt piskótát szépen kettévágom, az alsó részét bekenem a mézzel elkevert lekvárral, majd ráhalmozom a krémet. Visszahelyezem a felső piskótalapot, porcukorral díszítem. A recept forrása: mindmegette.hu

Eljárás hidegen kikevert
Állaga zúzott
Hozzáadott cukrot 30%-ban tartalmaz

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 11.
Ez szerintem a legfinomabb és legegészségesebb!!! Csodálatos édeskés fanyar kökényíz... teljesen természetes. Csak ajánlani tudom!!!