Termékek Menü

Papp Lekvár Manufaktúra

A Papp Lekvár Manufaktúrában a természet patikájának értékes gyümölcseiből készítünk igazi kézműves lekvárokat, szörpöket és szószokat ügyelve arra, hogy megőrizzük bennük rejlő nélkülözhetetlen vitaminokat és a lenyűgöző ízeket. Válassz Te is a valódi gyümölcsből, zöldségből készült prémium minőségű Papp lekvárokból és termékekből almától a zellerig! 

Rendezés:
890 Ft

Összetevők: birsalma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 80g gyümölcs felhasználásával készül

Összes cukortartalom: 30g/100 g

Napfénytől védve tárolandó!

890 Ft

Összetevők:  fekete bodza velő (bodza bogyó velőzve)

reszelt alma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült

(60 g bodza, 25 g alma)

összes cukortartalom: 30g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

 

A bodzalekvárt kíméletes eljárással főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok, ásványi anyagok (pl. B1-, B6-, B12-, C-vitamin, vas) benne maradjanak. Kiváló alapanyag palacsintához, piskótákhoz, de remek kiegészítője lehet egy finom házi Puncstorta receptnek is.  Tudtad, hogy a népi hagyomány szerint mi mindenre gyógyír a bodza?

890 Ft

összetevők: Bodzavirág kivonat, ivóvíz, cukor, citromsav, 

                   Tartósítószer: kálium szorbát

  Ref % : 40

Hígítási  arány: 1:5

Napfénytől védve tárolandó!

1.000 Ft

Összetevők:  fekete áfonya, almavelő,

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

chili paprika 0, 001 %

100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült

(60 g fekete áfonya,  25 g alma)

összes cukortartalom: 20g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

 

 

 

Ajánljuk húsételekhez, joghurthoz és kefírhez is.

1.000 Ft

 

Összetevők:  eper,  almavelő,

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

chili paprika 0, 001 %

100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült

(70 g eper,  10 g  alma)

összes cukortartalom: 30g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

 

 

 

Ajánljuk palacsintához és muffinhoz is.

890 Ft

összetevők: Citromfű kivonat, ivóvíz, cukor, citromsav, 

                   Tartósítószer: kálium szorbát

  Ref % : 40

Hígítási  arány: 1:5

Napfénytől védve tárolandó!

890 Ft

Összetevők:  csipkebogyó velő, (csipkebogyó magtalanítva, szőrtelenítve, passzírozva)

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 75 g gyümölcs (csipkebogyó velőzve) felhasználásával készült

összes cukortartalom: 25 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Kizárólag csipkebogyóból, hagyományos eljárással készült termék.

 

Rizsfelfújthoz (riskó) és húsokhoz ajánljuk. Illetve teába is kiváló szószként.

890 Ft

Összetevők:  csipkebogyó velő, (csipkebogyó magozva, szőrtelenítve, átpasszírozva), ivóvíz, cukor, tartósítószer: kálium-szorbát.

Gyümölcstartalom: 50%

Ref : 45%

hígítási arány: 1:7

Napfénytől védve tárolandó!

1.000 Ft

 

Összetevők:  birsalma, cukor,  dió 0,4 %, , mazsola 0,2  % sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Allergén anyag: dió, mazsola

Felbontás után hűtve tárolandó!Igazi különlegesség, igazi ínyenceknek!

1.000 Ft

Összetevők:  füge,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, dió 2% mazsola 1%

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

(45 g füge,  30 g alma)

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

890 Ft

Összetevők:  eper,  almavelő,

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült

(70 g fekete áfonya,  10 g  alma)

összes cukortartalom: 30g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

890 Ft

Összetevők: eper velő,  ivóvíz, cukor, tartósítószer: kálium-szorbát.

Gyümölcstartalom: 50%

Ref : 45%

hígítási arány: 1:7

Napfénytől védve tárolandó!

1.000 Ft

Összetevők:  fekete áfonya, fekete szeder, málnavelő,   almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, dió 2% mazsola 1%

100 g termék 80 g gyümölcs  felhasználásával készült

(20 g áfonya, 20 g szeder, 20 g alma, 20 g málna)

összes cukortartalom: 20 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

890 Ft

Összetevők:  alma,  cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fahéj 1 ezrelék

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

összes cukortartalom: 25 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Ajánljuk pirítóshoz, gofrihoz és palacsintához is.

Ajánljuk deszertekhez, palacsintához, buktához, fánkhoz és muffinhoz.

890 Ft

Összetevők: Erdei fekete áfonya velő, ivóvíz, cukor, tartósítószer: Kálium szorbát

Gyümölcstartalom:  35 %

Ref: 45 %

Hígítási arány 1:5

Napfénytől védve tárolandó!

890 Ft

 

Összetevők:  erdei  fekete áfonya,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs  felhasználásával készült

(60 g fekete áfonya  25 g alma)

összes cukortartalom: 25 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

A fekete áfonya lekvár pikáns íze miatt kedvelt, amely mind a deszertekhez, mind pedig a húsokhoz kivételes élményt nyújt. A népi gyógyászatban temérdek jótékony hatását tartják számon, amelyről bővebben írunk is a termék alatt. A lekvárt kíméletes eljárással készítjük, ügyelve arra, hogy a sok vitaminok és ásványi anyagok (pl. A-, B1-, C-, D-vitamin, vas, magnézium, kalcium, mangán, cink, kén, foszfor) benne maradjanak.

890 Ft

Összetevők:  fekete berkenye,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fahéj, szegfűszeg

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

(60 g fekete berkenye  25 g alma)

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Többnyire pálinkát főznek belőle, de a Papp lekvár elsők között készített lekvárt a fekete berkenyéből.

890 Ft

Összetevők:  fekete berkenye velő, ivóvíz, cukor, tartósítószer: Kálium szorbát

Gyümölcstartalom:  50 %

Ref: 45 %

Hígítási arány 1:5

Napfénytől védve tárolandó!

890 Ft

 

 

 

Összetevők:  fekete ribizli velő,   cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát,

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készül

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Húsételekhez és sajtokhoz tudjuk ajánlani.

890 Ft

Összetevők: Fekete ribizli velő (ribizli magozva, passzírozva), ivóvíz, cukor, tartósítószer kálium szorbát

Gyümölcstartalom: 50 %

Ref: 45%

hígítási arány: 1:7

Napfénytől védve tárolandó! 

890 Ft

Összetevők:  füge,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, 

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

(45 g füge,  30 g alma)

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Mit szólnál egy Fügelekváros csirkemellhez baconbe tekerve. Ugye milyen ínycsiklandóan hangzik? Különleges ízvilága miatt azonban a füge remek választás lehet süteményekhez is. A lekvárt kíméletes, vitamin megőrző módszerrel főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok és ásványi anyagok (pl. A,- K,- B1- B2,- E-vitaminok, kalcium, cink, vas, jód, kálium) benne maradjanak. 

890 Ft

Összetevők:  galagonya velő,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, 

100 g termék 80 g gyümölcs  felhasználásával készült

(60 g galagonya,   20 g alma)

összes cukortartalom: 18 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Ajánljuk muffinhoz és rizsfelfújthoz.

890 Ft

összetevők: gesztenyepüré (gesztenye 71%, cukor, rum és vanília aroma) cukor, almavelő, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs ( 50 g gesztenye, 35 g alma) felhasználásával készült

összes cukortartalom 35 g/100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

890 Ft

 

Kivonat alapú szörp

Összetevők: gyömbér kivonat, ivóvíz, cukor, tartósítószer. kalium szorbát

Ref: 40%

Hígitási arány 1/7

Napfénytől védve tárolandó

890 Ft

Kivonat lapú szörp

Összetevők: Hársvirág kivonat, ivóvíz, cukor, tartósítószer: kalium szorbát

Ref : 40 %

Napfénytől védve tárolandó

890 Ft

Összetevők: homoktövis velő 25%, csipkebogyó velő 25%, ivóvíz, cukor, tartósítószer: kálium szorbát

Gyümölcstartalom 50%

Ref. 45%

Hígításitási arány 1:7

Napfénytől védve tárolandó!

890 Ft

Összetevők: homoktövis velő,  ivóvíz, cukor, tartósítószer: kálium szorbát

Gyümölcstartalom 40%

Ref. 45%

Hígításitási arány 1:5

Napfénytől védve tárolandó!

890 Ft

összetevők: homoktövis velő, almavelő, cukor, sürítő anyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült (45 g homoktövis, 40 g alma)

összes cukortartalom: 20 g/ 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

890 Ft

Összetevők: kék szőlő velő, (otelló szőlő magtalanítva, passzírozva), ivóvíz, cukor, tartósítószer: kálium szorbát

Gyümölcstartalom 45 %

Higítási arány: 1:7

Napfénytől védve tárolandó!

890 Ft

Összetevők: kökény velő (kökény magtalanítva, passzírozva), ivóvíz, cukor, tartósítószer kálium szorbát

Gyümölcstartalom 50 %

Ref:  45  %

Hígítási arány: 1:7

Napfénytől védve tárolandó!

890 Ft

Összetevők: kökény velőzve (magozva, átpasszírozva), cukor sűrítőanyag: pektin

tartósítószer: kálium szorbát

100g termék 75 g kökény felhasználásával készült

Összes cukortartalom: 33 g/100 g

890 Ft

Kivonat alapú szörp

Összetevők: levendula kivonat, ivóvíz, cukor

Tartósítószer: kálium szorbát, citromsav

Ref : 40%

Higitási arány: 1:7

Napfénytől védve tárolandó!

 

1.000 Ft

Összetevők: birsalma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer kálium szorbát, levendula virág: 0,001%

100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült

Összes cukortartalom: 30 g/ 100 g

890 Ft

Összetevők: levendula kivonat, eper velő (passzírozott eper), ivóvíz, cukor, tartósítószer: kálium szorbát

Gyümölcstartalom: 40 %

Ref: 45%

Higitási arány: 1:5

Napfénytől védve tárolandó!

 

 

Tudtad, hogy a népi hagyományok szerint a levendula többféle gyógyhatással is rendelkezik?

1.000 Ft

összetevők: eper, almavelő, cukor, sürítőanyag: pektin, tartósitószer: kálium szorbát, levendula virág 0,001%

100g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült (70 g eper, 10 g alma)

összes cukortartalom 30g / 100 g

 

 

Ajánljuk palacsintához és muffinhoz is.

1.000 Ft

levendulás fekete ribizli

Összetevők: fekete ribizli velőzve, (mag és héj nélkül, passzirozva), cukor, tartósítószer: kálium szorbát, levendula 0,001%

100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült (kizárólag f. ribizliből)

Összes cukortartalom 30g / 100 g

 

Húsételekhez és sajtokhoz tudjuk ajánlani.

1.000 Ft

Összetevők: Sárgabarack, cukor, tartósítószer. kálium szorbát, levendula virág 0,001%

100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült (kizárólag sárgabarack)

Összes cukortartalom: 15 g/ 100 g

 

 

Piskótákhoz és egyéb házi süteményekhez jó választás.

890 Ft

Összetevők: lila hagyma, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fűszerek

100 g termék 80g zöldség/gyümölcs felhasználásával (70 g lila hagyma, 10 g alma) készült
összes cukortartalom: 23 g / 100 g

A lilahagyma világszerte népszerű zöldség. Egyszerű recepttel mennyei vacsorát készíthetünk belőle: Pirítósra kenve kiváló csemege az egész családnak, de jól kombinálható töpörtyűvel, kolbásszal vagy szalonnával. A sült húsokhoz is gyakran választott kedvenc. Tégy egy hagymáskányit a sertés flekken mellé a tányérra ;)

1.000 Ft

Mákos-mazsolás  sárgabarack lekvár

összetevők: sárgabarack, cukor, tartósítószer,  mák  0,005 %,  mazsola  0,002  %,

100 gr termék 85   gr gyümölcs felhasználásával készült

összes cukortartalom  15 gr/100 gr

Piskótákhoz és egyéb házi süteményekhez jó választás.

890 Ft
málna lekvár 
Összetevők: málnavelő, (málna kimagozva, passzírozva) cukor
Sűrítőanyag: pektin
Tartósítószer: kálium szorbát
100 g termék 75 g gyümölcs felhasználásával készült
Összes cukortartalom: 30 g/100 g
 Felbontás után hűtve tárolandó

Kisgyermekeknek is ajánljuk, magnélküli.

1.000 Ft

Mandulás marcipános málna gyümölcsdesszert

összetevők: málnavelő, cukor,  mandula 2 %,  marcipán 0,01 %,  sűrítőanyag: pektin,  tartósítószer: kálium szorbát 

100 gr termék  75  gr gyümölcs felhasználásával készült

összes cukortartalom   30 gr/100 gr

Kisgyermekeknek is ajánljuk, magnélküli.

1.000 Ft
mandulás marcipános szeder gyümölcsdesszert

összetevők: szeder velő, cukor, mandula 2 %, marcipán ( 0,01 % sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 gr termék  75  gr gyümölcs felhasználásával készült

összes cukortartalom   30 gr/100 gr

890 Ft
Meggy lekvár
Összetevők: meggy, almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát.
100 g termék 85 g gyümölcs  felhasználásával készült (65 g meggy, 20 g alma)
összes cukortartalom: 20 g / 100 g
felbontás után hűtve tárolandó!

Ajánljuk pirítóshoz és goffrihoz is.

890 Ft

 

Narancs gyümölcsdesszert

összetevők:  narancs, almavelő, cukor, sűrítőanyag pektin, tartósítószer kálium szorbát,  

100 gr termék    85 gr gyümölcs felhasználásával (    45  gr narancs,    40  gr alma) készült

összes cukortartalom  30   gr/100 gr

Régen azt mondták: "Kórosan soványak és szívbetegek egyenek minden nap egy narancsot." Emellett számos jótékony hatása ismert a narancsnak, de én főleg azért készítettem belőle lekvárt, mert különlegesség és nagyon nagyon finom. Kiváló fánkhoz, muffinhoz, gyümölcsrizshez vagy csokoládés  desszertek kiegészítőjeként... mutatok két receptet is, csak olvass tovább!

1.000 Ft

Narancsos gyömbéres sütőtök gyümölcsdesszert

összetevők: sütőtök,  narancs, almavelő, cukor, gyömbér  0,001 %,  sűrítőanyag pektin, tartósítószer kálium szorbát

100 gr termék  85   gr gyümölcs (sütőtök  30 gr, alma 30 gr, narancs 20 gr) felhasználásával készült

összes cukortartalom   20 gr/100 gr

 

Jó választás palacsintához, kiflihez és gofrihoz is.

890 Ft
Natúr birsalma lekvár
 
Cukor és édesítőszer hozzáadása nélkül készült termék
Összetevők: birsalma,  sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát,
100 gr termék 98 gr gyümölcs felhasználásával készült.
Összes cukortartalom: 10 g /100 g
Felbontás után hűtve tárolandó!

Hozzáadott cukor és édesítőszer nélkül készített házi lekvár.

890 Ft

Hozzáadott cukor és édesítőszer nélkül készített házi lekvár.

Rizsfelfújthoz (riskó) és húsokhoz ajánljuk. Illetve teába is kiváló szószként.