Keresés

Rendezés:

Birsalma Lekvár

1.200 Ft

Összetevők: birsalma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 80g gyümölcs felhasználásával készül

Összes cukortartalom: 30g/100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Bodzalekvár

1.000 Ft

Összetevők:  fekete bodza velő (bodza bogyó velőzve)

reszelt alma, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült

(60 g bodza, 25 g alma)

összes cukortartalom: 30g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

A bodzalekvárt kíméletes eljárással főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok, ásványi anyagok (pl. B1-, B6-, B12-, C-vitamin, vas) benne maradjanak. Kiváló alapanyag palacsintához, piskótákhoz, de remek kiegészítője lehet egy finom házi Puncstorta receptnek is.  Tudtad, hogy a népi hagyomány szerint mi mindenre gyógyír a bodza?

Chilis Áfonya gyümölcsdesszert

1.300 Ft

Összetevők:  fekete áfonya, almavelő,

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

chili paprika 0, 001 %

100 g termék 85 g gyümölcs felhasználásával készült

(60 g fekete áfonya,  25 g alma)

összes cukortartalom: 20g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

Ajánljuk húsételekhez, joghurthoz és kefírhez is.

Chilis Eperlekvár

1.250 Ft

Összetevők:  eper,  almavelő,

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

chili paprika 0, 001 %

100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült

(70 g eper,  10 g  alma)

összes cukortartalom: 30g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

Ajánljuk palacsintához és muffinhoz is.

Csipkelekvár (hecsedli)

1.200 Ft

Összetevők:  csipkebogyó velő, (csipkebogyó magtalanítva, szőrtelenítve, passzírozva)

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 75 g gyümölcs (csipkebogyó velőzve) felhasználásával készült

összes cukortartalom: 25 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Kizárólag csipkebogyóból, hagyományos eljárással készült termék.

Rizsfelfújthoz (riskó) és húsokhoz ajánljuk. Illetve teába is kiváló szószként.

Dió-alma gyümölcsdesszert

1.300 Ft

Összetevők:  Dió, almavelő,

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

(45 g dió, 30 g alma)

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

A dió-alma lekvár minőség megőrzési ideje rövidebb, mint más termékeké!

Diólekvárunk kiváló palacsintába, rántott Camambert-hez, gyerekeknek kiflire, zsemlére, mogyorókrém helyett. Sütésálló, így zserbóba, beiglibe, kiflibe is ajánlott. A lekvárt kíméletes eljárással főzzük, ügyelve arra, hogy az értékes vitaminok, ásványi anyagok (pl. A-, B1-, B6-, C-, K-vitamin, kálium,foszfor, kalcium, cink, réz, magnézium, vas) benne maradjanak.

Diós-Mazsolás Füge Gyümölcsdesszert

1.300 Ft

Összetevők:  füge,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, dió 2% mazsola 1%

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

(45 g füge,  30 g alma)

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Eperlekvár

1.200 Ft

Összetevők:  eper,  almavelő,

 cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 80 g gyümölcs felhasználásával készült

(70 g fekete áfonya,  10 g  alma)

összes cukortartalom: 30g / 100 g

Felbontás után hűtve tárolandó!

Erdei Vegyes Gyümölcslekvár

1.300 Ft

Összetevők:  fekete áfonya, fekete szeder, málnavelő,   almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, dió 2% mazsola 1%

100 g termék 80 g gyümölcs  felhasználásával készült

(20 g áfonya, 20 g szeder, 20 g alma, 20 g málna)

összes cukortartalom: 20 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Fahéjas Almalekvár

1.000 Ft

Összetevők:  alma,  cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fahéj 1 ezrelék

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

összes cukortartalom: 25 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Ajánljuk pirítóshoz, gofrihoz és palacsintához is.

Ajánljuk deszertekhez, palacsintához, buktához, fánkhoz és muffinhoz.

Fekete Áfonya-alma lekvár

1.200 Ft

Összetevők:  erdei  fekete áfonya,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát

100 g termék 85 g gyümölcs  felhasználásával készült

(60 g fekete áfonya  25 g alma)

összes cukortartalom: 25 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

A fekete áfonya lekvár pikáns íze miatt kedvelt, amely mind a deszertekhez, mind pedig a húsokhoz kivételes élményt nyújt. A népi gyógyászatban temérdek jótékony hatását tartják számon, amelyről bővebben írunk is a termék alatt. A lekvárt kíméletes eljárással készítjük, ügyelve arra, hogy a sok vitaminok és ásványi anyagok (pl. A-, B1-, C-, D-vitamin, vas, magnézium, kalcium, mangán, cink, kén, foszfor) benne maradjanak.

Fekete Berkenye Lekvár

1.200 Ft

Összetevők:  fekete berkenye,  almavelő, cukor, sűrítőanyag: pektin, tartósítószer: kálium szorbát, fahéj, szegfűszeg

100 g termék 75 g gyümölcs  felhasználásával készült

(60 g fekete berkenye  25 g alma)

összes cukortartalom: 30 g / 100 g

Napfénytől védve tárolandó!

Felbontás után hűtve tárolandó!

Többnyire pálinkát főznek belőle, de a Papp lekvár elsők között készített lekvárt a fekete berkenyéből.